Partikel Lumpur

[1]
Penemuan menarik hari ni:

Partikel-partikel selut dan lumpur adalah lebih besar drpd rongga-rongga di kain baju 100% cotton. Lebih besar drpd 50 micron (aku hentam je ni).

Maksudnya, kalau kita masuk paya kat Hutan Rekreasi Ayer Keroh, dgn baju tucked in, kita akan dapati lumpur masih terperangkap dlm baju walaupun kita dah keluar drpd air..!

Sgt menarik. Boleh pegi lagi lain kali. Kat sana ada at least 4 paya boleh diredah (not to mention abseiling facilities, obstacle courses, chalets etc.). Tapi trekking track dia not bad, really (even though not as good as Kg Sayong, Kuala Kangsar).

Besok balik kampung kejap, sambil-sambil tu mintak tolong Emak basuhkan baju.

Kotor mcm ni hanya Emak je yg tau handle…

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s