Nak Cari Kayu

[1]
Ada org hantar aku sms: “Happy Labour Day.. jadikan kerja sbg ibadah, be a loyal n obedient employee!”

Aku reply balik: “sama2.. Happy Labour Day jugak.. jadikan prkhwinan sbg ibadah, be a loyal n obedient wife!”

[2]
May. May day. D-day.

Esok plant akan start shutdown, insha Allah. Ready or not, here it comes.

[3]
Semalam dlm kesibukan kat office tu, tetiba nak tergelak aku, bila terdengar ada somebody sebut: “Esok nak cari kayu.. esok nak cari kayu..” A la Labu dlm cerita P Ramlee tu. Aku tak perasan pun siapa yg tgh happy sgt tu, tapi mmg rasa nak ketawa masa tu.

Ntah kenapa hari ni, tetiba aku pulak yg rasa mcm nak kata:

“Esok nak cari kayu.. esok nak cari kayu..!”

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s