Wonderful Life

[1]
Friends and companions are going places, and I’m here. Oh what life.

Polling centres in Anak Bukit. Tarbiyyah Convention in Klang. Work Induction course in Ayer Keroh.

That last one is for the wife. What life.

[2]
Sesekali dpt dengar imam baca surah yg bukan ‘lazim’ refreshing jugak. Pertamanya pasal the eye-opening attribute of Allah’s words themselves. Keduanya, dpt jugak tolong org ‘tua’ yg dah selalu lupa mcm aku ni utk refresh hafalan.

Takde la panjang pun, surah Al-Infitaar je. Tapi dah cukup utk tarik full attention dan meremangkan bulu roma. So, kat semua yg bergelar imam tu (which means almost all of us), sesekali pelbagaikanlah surah yg dibaca tu. Better for the ma’mum, and for the imam, insha Allah.

[3]
Sebelum tu imam bagi khutbah pasal FITNAH. Rather contemporary, pasal sekarang ni pun mcm tgh panas dgn isu caci dan fitnah. Samaada konteksnya kena atau tak, ni pun nak kena soal jugak ni.

Somewhere imam quote ayat Al-Anfaal:25. Hm, walaupun ayat tu sebut psl ‘fitnah’, rasanya sefaham aku ia refer pd konteks lain tu. Hm.

[4]
Sambil dok aku tulis ni, IKIM.FM tgh pasang satu lagu yg dah lama aku tak dengar. ‘Wonderful Life’, versi instrumental. Dulu masa kat UK Radio 1 FM pun selalu pasang time mlm-mlm mcm ni, syahdu betul.

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s