Untuk Aku..?

[1]
Oh, aku tak cerita lagi. Start 1 Nov hari tu aku diubah (aku prefer perkataan ni drpd ‘dinaikkan’) pangkat ke Area Production Engineer. Nama lain dia Operations Engineer atau OE. Yg bagus jadi OE sbb tak payah la lagi aku kerja shift, kerja waktu malam dan weekend dan Public Holiday dan seumpamanya.

Yg tak bagus..? Ada, mmg ada. Banyak. Biarlah masa yg akan bercerita.

[2]
Antara kerja OE, aku kena buat bigger decision. Termasuklah whether nak accept some business proposal drpd some business vendor.

Pagi ni aku ada mtg dgn satu supplier company, apparently diorg nak offer some business proposal. Actually pagi ni aku sakit kepala yg amat, dah buat appointment dgn company doctor pun awal-awal pagi. Tapi pasal dah janji dgn company ni punya rep semalam, kena la layan diorg kejap. Janji tetap janji, ‘Aufuu bil-`uquud‘.

[3]
Tiga org wakil company tu datang, jumpa aku sorg. Dua lelaki dan sorg perempuan. Diorg pun ceritalah, why product ni bagus utk aku area aku, how many other companies dah guna product ni, et cetera. OK, aku nampak advantages dia, tapi aku tak bagi kata putus. We’ll definitely put it into consideration, aku cakap.

At the end, something made me realise that OE has much bigger responsibility and accountability that I first thought! I was offered something – a token, by the pretty lady who virtually had no involvement in our discussion just now. This should make one think. What happened next, what is implied, I will not disclose.

[4]
Kemudian aku jumpa Dr Wadzir. Nasib baik sempat, walaupun dah lepas consultation hours. Banyakkan minum air, kata doktor. Dan dia bagi dua ubat.

Satu Ponstan. ‘Yg ni kuat sikit’, kata doktor.

Satu lagi baru aku tau, rupa-rupanya folic acid bukan hanya utk perempuan mengandung.

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s