Usrah Aku?

[1]
Dpt kad jemputan kahwin. Drpd seorg kawan lama. Alhamdulillah.

Hari tu kat Sunway jumpa another kawan lama. Ingatkan dia belum kahwin, rerupanya dah ada anak sorang!

[2]
Patutnya selalu Sabtu Ahad aku dah balik PJ. Since Ainil dah start Masters study dia kat UM dua minggu lepas, jadi weekend husband la aku. Tapi esok pagi ada game sikit dgn brothers kat Seremban. Takde apa sgt, just a social meet.

Masalahnya aku dah lama jugak tak riadah ni. Esok kena main bola, dah tu volleyball, dah tu pingpong dan badminton. Larat ke aku?

[3]
Muz call. Dia tanya, kat mana kita boleh jumpa ‘Maratib al-`Amal’ (peringkat-peringkat amal)? Hm, good question this one is, aku pun tak sure..?😐 Aku rasa ada sebut dlm Risalah Ta`allim. Nasib baik masa tu aku dok sebelah rak buku. Mmg betul, dlm ‘Nadharaat…’ bab syarah kpd Rukun Amal.

“Ada bawak usrah ke malam ni?” aku tanya. “Haah,” dia kata.

Aiseh, segan pulak aku. Usrah remaja aku pun dah beberapa minggu ni tak jalan…

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s