Luahanku

[1]
Tghari tadi aku lawat sorg kawan kerja aku dgn familynya, di Hospital Besar Melaka. J sekeluarga terlibat dgn kemalangan hari Sabtu hari tu.

Si Jnya ok, tak teruk sgt.

Anaknya yg baru 2 bulan patah satu tulang kat rusuk. Kata doktor tak serius tu, dlm 2 minggu insha Allah ok.

Wifenya yg teruk. Apparently kaca dari windshield kereta tu shattered and rained all over her face. Dia hilang sebelah matanya, dan yg sebelah lagi pun tak 100% sure. Dan ni tak kira other several cuts on her face.

Sebak aku bila aku sampai kat wad tadi. Nasib baik boleh control lagi.. Kalau tak, malu la depan Kak Semah, Kak Ita, Kak Mas, Omar, Tapa, dgn Ali dan familynya.

Betapa swift Ketetapan dan Laku Allah. Bila dikehendakiNya, so it will be. Dan begitulah swift jika Dia mengkehendaki utk menarik kembali satu nikmat hambaNya.

Aku terbayang kalau aku di tempat J. Aku terbayang kalau Ainil di tempat wifenya, dan Maryam di tempat anaknya.

Jadi next time kita di belakang steering kereta tu, ingatlah jugak pd yg bergantung pd kita.

[2]
Dan malam ni aku luahkan perasaan aku pd ikhwah aku. Berkenaan aku, kekangan aku, kelemahan aku, harapan yg diletakkan pd aku… Kali ni mmg aku tak control dah. It has to come out. Even kat wife aku pun aku tak cerita mcm tu…

[3]
Dah lewat ni. Sempat tulis 2 email dan hantar satu sms ucap happy birthday, yg for some reason tak lah rasanya happy sgt. Tak ada org yg ceria sepanjang masa dan tak ada masa yg mana semua org ceria. This must be the person and this must be the time.

This is enough. Sayu betul dengar Shaikh al-Ghamidi baca surah Al-Nisaa’ pd waktu-waktu mcm ni.

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s