Kurang Ceria

[1]
Dekat pukul 1 pagi baru balik rumah. Seronok melayan bebudak anak buah usrah tadi. Selalu by 11 dah habis, mlm ni banyak pulak isu hangat kami bincang. Pasal perlaksanaan syariat Islam lah. Pasal sunnah vs bid`ah lah. Pasal kebangkitan Al-Mahdi lah.

Even pasal kami buat usrah pun apparently ada org kurang senang. Hm, memacam ye dunia ni. Ada banyak lagi benda kat luar tu utk diorg rasa kurang senang…

[2]
Petang tadi ada sorg perempuan masuk office aku, nak buat some kerja la kat situ. Dia nak electronically tag perabot2 dan IT equipment kat situ. Aku bagi la dia buat, as long as tak lama sangat. “Mintak maaf la meja berselerak sikit,” aku cakap.

“Org lelaki mmg mcm tu,” dia kata. Dgn muka yg masam menyengat semenjak dari dia masuk ofis aku tadi.

Ish kesiannya, ptg-ptg Jumaat mcm ni pun ada org yg kurang ceria ye…

[3]
Banyak nak kena fikir ni. Isnin depan kena keluar poster, email invitation dgn order banner utk Tilawah. Selasanya kena jadi moderator Inter-Faith Talk pulak. CD Integra nak kena pos ke Miri. Khamis dah kena bertolak ke Sarawak, balik sini hari Sabtu. Ahad ada Mesyuarat Perwakilan Negeri. Isnin seterusnya kat Bangi sampai Khamis, Skill Group punya course. Jumaatnya terus Tilawah Peringkat Petronas.

Fikir je dah penat.

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s