Saat Yang Akan Ku Rindu

[1]
Dlm penat, dlm kalut, aku mendapat ketenangan di kalangan beberapa org rakan. Mlm ni aku teruskan usrah bebudak kolej K yg dah lama tak berjalan. Last time sebelum puasa, meaning rasanya ni dekat 2 bulan jugak tak berusrah bebudak tu.

[2]
Lepas tadarus, lepas tazkirah tentang Saat-saat Akhir, lepas ulangkaji tajwid, lepas bincang bab Pengertian Ibadah, kami bincang benda-benda lain. Masa ni yg selalunya lebih lively, diorg dgn cerita memasing…

Aku cerita pasal habiskan Ramadan kat Melaka dan area Ayer Keroh. A1 cerita pasal program Mukhayyam Ramadannya kat Johor, pasal trekkingnya, pasal jumpa kawan lama. A2 cerita pasal dia selalu jogging kat taman dia, and how impressed he was dgn bebudak kecik yg turut bersemangat exercise dgn dia pagi-pagi. Y cerita pasal mcmana dia kena tumbuk pasal tegur sorg yg buat bising (bakar mercun!) masa org lain dok tarawih.

Mlm tu balik rumah pkl 12 lebih. Bebudak tu betul-betul apologetic sbb menyebabkan aku balik lewat, dan aku cakap balik mmg aku tak kisah. In fact aku seronok, balik dari Taman MS ke Taman MH dgn senyuman.

How I will miss all this…

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s