Orang Baru

[1]
Aiseh, dah ada org tanya aku: ‘Lama tak update monolog?’

😳

[2]
Ptg kami pi lawat Abg K kat Hospital Pantai, Ayer Keroh. Boleh tahan jugak seriusnya, cuma Abg K ye yg masih releks. Just miss Kak Z, sbb pagi tadi dia datang. Kami borak panjang dgn Abg K.

Respek kat dia. Dlm seriusnya cedera dia tu dia taknak org lain risau, dan memula dia reluctant nak bagitau family dia yg dia cedera kena api. In fact dia kena hari Selasa, brothers dpt tau pun hari Khamis.

[3]
Lepas dr hospital kami pergi Taman Paya Dalam pulak, lawat Makcik Ros, Pakcik Nasir dgn anak-anaknya. Seronok betul diorg kami datang. As also reflected dgn remark diorg: ‘Eh, dah ada org baru!’ referring to Maryam.

Kami pun cerita la yg Ainil tgh buat Masters so selalu takde kat sini. Aku pulak weekend selalu balik kg etc.

Dan diorg borak pasal kerja diorg, pasal anak-anak diorg. Pakcik Nasir tanya aku: ‘Tak minat nak main golf ke?’ (dia kerja kat golf resort). Hehe, aku boleh senyum je la: ‘Belum minat pakcik, weekend pun selalu takde kat sini.’ My best excuse kot.

[4]
A belated congratulations to Lin & Afiz, on their baby boy. Lepas berkirim-kirim sms dgn aku pasal nama yg baik utk anak, pasal nama-nama syurga, ke pintu syurga pulak, at last diorg decide on a name: Muhammad Rayyaan.

Senyum aku bila dpt sms declaring the name. Aku reply what beautiful name it was. Another reply from Lin:

“thanks 4 all d help n info given. baby rayyaan owe u 1 :> soon he can fren maryam ek?”

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s