KKN 2003 Kem Lambaian Danau

[1]
Tamat sudah Kolokium Keluarga Nasional 3 (KKN3)  Isnin lepas. Banyaknya pengalaman dan pengajaran. Penatnya menganjurkan. Ada la dekat 40 keluarga dr seluruh M’sia datang.

Banner KKN 2003 kat jalan masuk Kem Lambaian Danau

Banner KKN 2003 kat jalan masuk Kem Lambaian Danau

Banyak kalu nak cerita.

Tempatnya di Kem Lambaian Danau, Jasin. Mcm ni lah rupanya danau tu:

Danau Jasin

[2]
Lepas KKN, keluarga Bad dari KL hantar kat Naqib-Net:

Pohon MENGKUDU buahnya pahit
Pohon SENDUDUK berbunga-bunga
Walau badan sengal dan sakit
Kenangan indah mekar selamanya

Aku reply, mungkin on behalf of organiser:

Mengkudu di bukit dibawa pulang,
Senduduk di kuala ditebas rebah;
Sengal dan sakit cepatlah hilang,
Suburlah pula syurga di rumah.

[3]
Semalam ptg aku pulun buat CAF. Since pagi aku masih lagi sibuk dgn PHA, so ptg je la aku ada time. Banyak CAF yg outstanding, ada yg dah 2 tahun tak close out lagi.

So aku siapkan 2, mark up P&ID dia, call Safari make sure dia ada kat office dia kat ESD, buat appointment, pinjam jeep boss aku dan terus pergi. Jumpa je Safari, aku submit those 2 sets of drawing dan tetiba rasa lega yg amat. Yelah, dah bertahun (literally) these documents dok atas meja aku, punya la payah nak follow up / complete / approve / close out.

Terasa seronok yg terkira. Bukanlah apa sgt, kalau ikutkan ada bertimbun lagi CAF atas meja, but it sure feels good when you know you’re progressing towards somewhere. Punyalah seronok sampai aku tak boleh nak sorok sengih aku depan Safari. Tetiba tanpa dirancang tangan aku ambik sebiji gula-gula dlm kocek coveralls aku dan aku terus offer kat Safari.

Masih lagi aku sengih: “Nak gula-gula?”

Safari nampak terkejut, but moments later: “Boleh jugak!” Dan giliran dia pulak sengih. “Kalau mcm ni lain kali aku hantarlah lagi P&ID banyak-banyak..!”

[3]
OK. Sat gi nak jumpa Emak & Abah kat Melaka (diorg pi hantar Min ada kursus apa ntah kat City Bayview).

Dah tu nak balik PJ jumpa wife dgn Maryam.

Esok pergi majlis nikah Muz kat KL (ada org berdebar mlm ni ye.. :)).

Lusa bertolak ke Awana Kijal, T’ganu. Gamaknya 2 minggu la aku tak update hp ni…

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s