Yang Tahu Dan Yang Tidak Tahu

[1]
Aku dikejutkan. Aku ni tgh beratus km dr tempat keje, tapi satu panggilan drpd beratus km tu lah yg mengejutkan aku.

Apparently there will be some changes in the organisation, which directly affects me. Detailnya kemudian lah, but as far as I can tell it will mean I am no longer with Operations, no longer with Area 1.

Payah jugak nak comprehend ni, especially after 5 years with the Area 1 Operations team…

Dlm time org tgh nak ‘pergi jauh’ ni, time ni lah ada berita cam ni. Ah terkejut, suspens, harap!

[2]
‘Pergi jauh’? Tak la jauh sgt. Kalau ada rezeki bulan depan aku ke Bumi Matahari Terbit – Japan. First time. On business of course, JCCP punya study visit, for almost a month. Pegi sengsorang dr Malaysia pulak tu, mcm wakil ke convention UN je. Dah tu akan puasa kat sana dlm 2 minggu lagi. Ah, lagi suspens dan harap!

[3]
Ustaz Zul Al-Bakri (yg kami masa kat UK dulu panggil Ustaz Zul Syria) sekarang dah selalu masuk TV. Antara yg aku ingat pesan Ustaz masa keluar kat TV: Islam ini ‘MEMANUSIAKAN’ manusia. Amat betul lah ini. Tanpa Islam tak lengkap lah kemanusian. Panggilan yg menghidupkan manusia.

Lagi pesan Ustaz, ada 4 jenis org:

(i) Org yg tau, dan dia tau bahawa dia tau – Belajar drpd dia.
(ii) Org yg tau, dan dia tak tau bahawa dia tau – Tepuk belakang dia.
(iii) Org yg tak tau, dan dia tau bahawa dia tak tau – Ajar dia.
(iv) Org yg tak tau, dan dia tak tau bahawa dia tak tau – Herdik dia.

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s