Macam Tongkang Pecah

[1]
Minggu ni first week aku dgn Dino gi keje car pool, since kami sesama dok kat Ayer Keroh. Minggu ni kami decide giliran kereta aku. Nak jadi cerita pulak mlm tadi masa balik dr Masjid Tanah power window driver side keta aku rosak. Yg best dia rosak dlm keadaan tingkap tu terbukak, so ‘ternganga’ lah tingkap tu sampai pagi ni.

“OK ke ni? Nak bawak keta aku?” kata Dino bila aku cerita kat dia, sampai je kat rumah dia awal pagi tadi. “Er, insha Allah ok kot.” aku cakap, dgn harapan hari ni tak hujan.

Pagi ni pulak kat ofis the whole morning aku ada meeting kat Bilik Hang Lekiu, kat Annexe Building. Being inside, aku tak perasan pun kat luar hujan. Dan yg keduanya, reception kat Annexe Building ni agak teruk, so not until meeting aku habis pkl 12 tghari baru sms Dino sampai kat aku: “Hujan. Keta camna?”

Cepat2 aku pi keluar building, dan hujan dah pun reda. Melihatkan pd air atas parking lot yg berturap tu, rasanya boleh tahan jugak lebat dia tadi. Aku pun tgok lah keta aku. Mmg agak basah kat pintu belah driver, but fortunately seat driver tak basah sgt. Hopefully panas tghari dgn ptg ni boleh keringkan.

Aku reply kat Dino: “Mcm tongkang pecah!🙂 Ok, tak teruk sgt.”

Dino hantar lagi: “Ada ikan?” Mmg lawak si Dino ni…

Aku reply: “Aa..! Nanti aku tgok, mgkin ada bawah seat!”

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s