Sutar Di Jepun

[1]
Untung kawan aku Sutar, giliran dia pulak kali ni dpt outstation ke Japan, ikut JCCP mcm aku dulu.

Dia hantar email dari sana, tanya pasal direction ke masjid. Aku pun reply:

From: akram*@petronas.com.my
To: sutar*@petronas.com.my
Cc: rajahasif*@petronas.com.my
Subject: Re: JAPAN JAPAN

Sutar-san,

Aku jawab in Japanese ek..

Omoshiroi! Watashiwa gocho gocho idemitsu desu. Ikure honda suzuki banzai shitsuke. Doozo kune desu ping pong. Pane itu shogun samurai, gitu gitu kudasai! Ennamarewa aduh, kok koyo ngono kok orak koyo ngene.

In case Japanese kau belum cukup power mcm aku, dia translate mcm ni:

Wah! Kau Jepun dah merata pusing, masjid kau belum jumpa ye.. Yg kau cari ni masjid kat Ikebukuro tu kan? Tapi actually aku pun tak ingat kat mana, yg aku ingat peta yg JCCP bagi tu mmg tak tepat. Aku cari sendiri sesat mcm kau. Last2 aku tanya ada sorg pak Arab pun ikut JCCP, baru jumpa. Aku pun tak boleh nak describe kat engkau kat mana masjid tu. Cuba kau tanya participant Muslim lain la kot2 diorg tau. Kalu takde cuba2 la tanya org2 Jepun kat area tu, kalu tak boleh cakap Jepun kau guna sign language. Nak tunjuk sign utk sembahyang, aa kau bongkok2 la depan diorg. Mesti diorg tau.

PS Report tu nanti2 aku tgok lah..

Akram

[Note: Kpd org Jepun dan org yg berbahasa Jepun, saya minta maaf kerana pencemaran bahasa di atas.]

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s