Zeil *@&%! Centre

Germany

[1]
Hari ni aku dgn Lim berjalan satu hari kat Frankfurt, from Zeil to Hauptwache, down to Römer, along Rhine and the back again to Konstablerwache.

Along north bank of Rhine there was this a kind of fun fair, with the usual carousel, game stalls, Ferris Wheel, horror ride and mountains of food.

Kami start jalan about 10 am, bila dah pkl 5 aku remind Lim yg ada satu kedai aku kena cari. “Lush dekat Zeil Centre” kata sms dr wife aku. Tapi la ni dah dekat 6 jam jln kaki tak jumpa2 pun Zeil Centre. It must be in Zeil, according to the name. Problem is, the Zeil is actually one long and wide walkway stretching about 2 km.

Zeil

The Zeil walkway

Aku cakap dgn Lim, ‘Kita tengok sampai eastern end of Zeil, kalau tak jumpa jugak Zeil Centre ni kita balik lah. Kaki aku dah lenguh ni.’ Lim setuju.

Close to the end, dari jauh aku nampak some signs with the words ‘Centre’. Cuma still can’t make out the rest of the sign sbb jauh dan terlindung dgn pokok. ‘Itu kot Lim!’ dan aku berjalan lagi laju, Lim tertinggal sikit kat belakang.

Closer, another word came out from behind the trees. ‘Zeil’, and I got more excited. ‘Jom Lim! Tu dia!’ dan aku almost berlari. At last, Zeil Centre yg aku dah 2 hari cari dah jumpa.

Shortly, Lim caught up with me, as I was standing in front of the elusive ‘Zeil Centre’.

‘Apsal tak masuk?’ Lim tanya.

‘Ni bukan Zeil Centre la Lim. Jom la balik. Penat la…’ aku cakap dgn nada kesal, dan kemudian ketawa sorg.

Lim terpinga sekejap. Dia tengok bangunan depan kami dan dia pun join ketawa.

Dan kami pun patah balik, ke hotel dan meninggalkan ‘Zeil PHOTOCOPY Centre’.

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s