Luahan Petang Ini

[1]
Memandangkan minyak nak habis, dari hiway Bertam — Ayer Keroh aku lajak pegi keluar kat Tol (normally aku keluar kat Gangsa), sebab nak isi kat Petronas R&R Ayer Keroh.

Budak yg jaga petrol pump tu muka familiar. Walaupun tak kenal nama, aku borak dgn dia.

Dia cerita, “Abang tau, ada sorang staff Petronas Sg Udang tu, sombong betul…”

“Iya?” aku balas sambil senyum.

“Haah Bang, staff perempuan…”

Dlm hati aku cakap: “Dia mood tak baik kot hari tu…”

Budak tu sambung lagi, which I didn’t really want to hear: “Dia pakai kereta K***** Bang, warna ******, siap ada s***** warna *****…”

At this stage aku dah boleh agak siapa org yg dia maksudkan.

“Saya tegur dia Bang, dia buat tak tau je… Sombong betul!”

Fikiran aku cuba merancang kalau2 ada cara utk aku cepat2 lari dari sini… Minyak ni pun tak habis2 isi lagi. One thing yg aku perasan pump minyak Petronas ni mmg agak slow banding dgn er, Shell ke. Diorg punya pump lagi power kot.    Lalu terpaksalah aku sambung dengar luahan hati budak petrol pump tu.

“Tau la dia tu eksekutif. Kita ni keja pam minyak je. Tapi takkan la sampai tak nak cakap dgn orang…”

Ah, kisah petang ini…

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s