Ketenangan Di Hai Peng Kemaman

[1]
Aku, Fazaly dgn Rizal tengah breakfast kat kopitiam Hai Peng. What an experience.

Mula2 sebelum aku datng sini Abah ada pesan, tolong belikan kopi Hai Peng bila singgah Kemaman. Bila aku tanya2 org sini, mmg diorg kata Hai Peng ni famous disebabkan kopi dia. Kitorg bertiga pun pakat utk pagi ni try breakfast kat sini, lagipun dua hari lagi nak puasa karang tak sempat nak merasa peluang ni. It’s not a big deal for Fazaly though, wife dia mmg org Kemaman.

So 6.45 pagi tadi kami dah bertolak dari Awana Kijal (meninggalkan breakfast buffet Awana) dan bertolak ke Kemaman.

Hai Peng ni dekat je dgn jalan besar Kemaman tu, dekat dgn traffic light. Cuma kalau dari utara (Kijal, Kerteh) mmg agak susah nak perasan kat belah kiri. Nasib baik Fazaly tau.

Aku dgn Rizal pekena kopi O panas dia. Mmg ‘kaw‘. Fazaly pekena kopi Vietnam. Nampak mcm extra ‘kaw‘ tapi tak taulah. Next time agaknya boleh try. Pekerja dia ramai Melayu, walaupun tauke dia Cina. Sarapan pun banyak diorg tempah dari org Melayu, berbungkus2 nasi lemak, nasi dagang, mi/mihun goreng semua dah siap order dan bertimbun atas meja. On top of nasi lemak (which was very nice), kami order roti bakar dgn telur rebus.

Experience yg tak terkata. Combined with the exquisite kopi O and the unique kopitiam environment, it’s just soothing yet energising. Even the breakfast buffet of Awana Kijal which is much more expensive and has tonnes of menu will never come close to this…

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s