PRU12

[1]
PRU12. Physically not so eventful. Aku mengundi kat Sg Udang, kat Sek Cina depan Plaza Sg Udang. Pondok panas BN ramai org, tapi BA hampir takde org. Takpelah, mcm aku nak singgah pun…

Then teman wife aku mengundi kat Ayer Keroh. Alamak, ada sorang yg jaga pondok panas BN jiran aku. Aku cepat2 masuk dalam kereta balik, takut dia nampak dan panggil aku singgah ke apa ke. Or worse, tolong2 kat situ..

[2]
But the rest of hari pilihanraya rasa mcm mimpi. Especially the results. Sms2 yg aku dapat hari ni kind of sum it all:

0859 [Maxis]: ‘Maka Allah beri kamu tempat bermastautin dan diperkuatkanNya kamu dgn pertolonganNya, serta dikurniakanNya kamu drpd rezeki yg baik2, supaya kamu bersyukur‘ (8:26)

1629 [Karim]: Tuan Guru Nik Aziz minta semua petugas/penyokong baca Surah Al-Fiil sebanyak blh & mampu sehingga keputusan diumumkan malam nanti.

1922 [Saiful C]: Pas mng 13 dun stkt ni. x kaloh lg. takbir!

2209 [Bari’]: DAP menang kt ayer keroh!

Aku reply: Haha! Itu tempat k ainil mengundi tu! Ab Akram ngundi sg udang..

2211 [Bari’]: Oo. Asal bn kalah, sg udang x kuar g

[Dlm hati aku: Heh, bertahun lagi la Sg Udang nak menang kat BA…]

2331 [Namie]: Penang, k’tan, kedah p’bangkang menang!!!

2333 [Namie]: Selangor tinggal 4 kerusi je lg nak mnang!

0035 [Saiful D]: Allahuakbar! PAS kembali ke Parit Buntar!

0116 [Fahmi]: Kelantan, kedah n selangor pas menang. Penang Dap won! New Mentri besar S’gor Tan Sri Khalid Ibrahim frm PKR.

Mereka merencana dan Allah merencana. Dan Allah adalah sebaik-baik perencana.

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s