Mengadap Orang Besar

[1]
Kat Masjid al-Alami MITC mlm ni rasa mcm ada kelainan. Agak ramai org datang salat Isya’ dan Tarawih mlm ni berpakaian baju Melayu penuh (normally pakai kain pelikat je). Dlm melangkah masuk ke masjid tu aku wonder what could the occasion be.

[2]
Dlm sujud masa salat tahiyyat al-masjid, hidung aku tiba2 dicucuk dgn bau yg amat tajam. Rupa2nya diorg letak some kind of chemical pewangi kat karpet masjid! Sampai terganggu salat aku.

Apa pun occasionnya mlm ni, it must be considered special dan agaknya ada certain VIP yg akan datang. Sampai karpet yg mmg dah bersih tu, diletak lagi dgn bebda yg baunya sgt tajam. Aku terpaksa menahan nafas everytime aku sujud…

[3]
Bila tiba time salat Isya’, aku pergi ke bahagian depan, dan nampaklah banner kat depan. Rupa-rupanya mlm ni lepas Tarawih ada Majlis Tilawah, anjuran Badan Perhubungan UMNO Negeri Melaka. VIP dia Abdullah Badawi dan Ali Rustam.

Patutlah ‘smart’ betul bbrp org kat masjid mlm ni, nak mengadap VIP rupanya. Lebih smart drpd time mengadap Allah waktu time-time lain…

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s