“Cuba Teka…”

[1]
Another of Hannah’s ways of saying things, kali ni mcmana dia nak bagitau yg dia tgh lapar.

Aku tgh buat halaqah dgn anak2 buah aku, dan Hannah ikut sekali (sbb dia yg beriya2 nak ikut). Normally aku tak encourage anak2 aku ikut sbb halaqah kami habis lewat mlm, jadi kesian kat diorg sbb diorg selalu tidur awal. Tapi klu diorg insist aku bawak jugaklah, melainkan Maryam klu esoknya dia sekolah.

Tak sampai 10 minit kami bermula, Hannah yg tadinya tgh melukis2 kat kertas, tiba2 dia datang duduk rapat dgn aku. Aku boleh agak ada benda dia nak bagitau. Dia bisik something kat aku, and at once aku tahu maksud dia. Dia tgh lapar (wlupun baru sejam lepas lebih kurang dia dah makan kat rumah).

Tapi cara dia bagitau tu yg special, hanya utk anak aku Hannah.

Dgn nada yg amatlah perlahannya, dia bisik kat aku, “Cuba Ayah teka, sekarang ni Hannah lapar ke tak?”

ukashah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s